Vakantie

Zo begin augustus zit ik toch alweer halverwege de vakantie! De tijd gaat snel, dus komende weken nog maar even goed van de rust genieten. Ondertussen is er best veel gebeurd. Zo typ ik mijn blog vanaf een andere plek. Waarom? Lees hieronder verder!

Qua gezondheid gaat het eigenlijk heel goed. Ik ben nu ruim anderhalve maand van de prednison af. Af en toe heb ik wel wat last van mijn handen of knieën, maar niet zo vaak meer. Het enige medicijn wat ik nu nog heb, is plaquenil. Deze neem ik 2 keer per dag. Dit is ook het medicijn wat ik naar verwachting mijn hele leven lang moet slikken, om de opvlammingen wat te onderdrukken (mochten die komen). Maar de ziekte is dus al redelijk lange tijd rustig, wat erg fijn is.

Daarnaast ben ik een paar weken terug verhuisd, vandaar de andere plek 😉 . Zoiets is toch altijd best wel chaotisch en mezelf kennende kan ik een beetje doorslaan in alles wat ik moet doen. Als ik dan eenmaal bezig ben, wil ik eigenlijk door met inpakken/dingen regelen/uitpakken. Daardoor vergeet ik mezelf vaak een beetje en is dus de kans groot is dat ik over mijn grenzen heen ga. Ik was ten tijde van de verhuizing en de voorbereiding ook wel duidelijk vermoeider dan nu. Maar alles is gelukt en nu hoop ik dat ik hier een beetje kan settelen en wennen voordat het laatste schooljaar begint.

Vlak nadat ik verhuisd was, ging ik op vakantie! Een weekje naar Duitsland, op een camping tussen Münster en Osnabrück. Dit was een erg uitdagende week, want het zou enorm warm worden. En als je dan in een caravan op de camping zit, dan is dat best wel spannend. Gaat het wel goed met mijn ziekte? Heb ik genoeg zonnebrand mee? Kan ik het wel volhouden in die warmte? En zou het een beetje afkoelen ’s avonds, zodat ik nog wel wat kan slapen?

Uiteindelijk ging het eigenlijk wel goed! Ja, het was wel echt enorm warm. Zo warm heb ik het nog nooit gehad op vakantie. Maar we hebben de hitte goed doorstaan en ontweken waar mogelijk. We hebben nog verschillende dingen kunnen doen. Zo zijn we een dag naar een overdekt zwembad geweest, hebben we de airco’s opgezocht in winkelcentra en hebben we de steden Osnabrück en Münster bezocht. Ook zijn we nog naar een dierentuin geweest. Op de momenten dat we wel op de camping waren en dat het erg warm was, hadden we verkoeling van een opblaaszwembadje die we naast de caravan hadden neergezet! Zo zat ik op een bepaald moment met kippenvel in het water, terwijl het 38 graden was haha. Ook zijn we nog naar een dierentuin geweest.

Maar na een warme week op de camping was ik wel weer blij toen ik thuis was.
’s Avonds lekker op de bank hangen en dan daarna in je eigen bed slapen. En daarnaast kan de afwas gewoon in de afwasmachine 🙂 . Dat is toch ook wel erg makkelijk.

Komende weken ga ik nog even genieten van de rust en nog een dagje naar de dierentuin (Rhenen, ga ik voor het eerst panda’s zien!).
En komende zondag ga ik m’n nieuwe huisdiertje ophalen! (een goudhamster).

Münster
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s