Van rustige vakantie naar voltijd studie

Pfoe, de eerste maand in het nieuwe schooljaar is voorbij. Het is toch wel weer een hele omslag, van een rustige vakantie naar de drukke weken op school. Vooral de weken aan het begin van het jaar zijn druk, omdat veel dingen nog niet helemaal duidelijk zijn en nog op hun plek moeten vallen. Maar de eerste maand is voorbij en de herfstvakantie is ook alweer in zicht.

Dit jaar is (hopelijk) mijn laatste jaar. Het fijne aan dit jaar is dat ik weinig contacturen heb waardoor ik mijn eigen tijd goed kan inplannen en ik dus rekening kan houden met mijn belasting- en energieniveau. In deze eigen tijd moet ik aan de slag voor mijn afstudeeronderzoek, stage, minor arrangeren en een muziekproductie. Dit laatste is een muzikale voorstelling die elke laatstejaars moet organiseren. Hierbij speel je samen met, of voor een doelgroep. Ik ga samenwerken met de bigband van het Carmel College Salland, waar ik vroeger zelf ook bij heb gezeten. Er moet nog veel geregeld, gerepeteerd en geoefend worden, maar ik heb er wel zin in!

Begin dit schooljaar gingen we een week op werkweek met de hele opleiding docent muziek. Dit is elk jaar op dezelfde locatie in het oosten van het land. Dit jaar moest mijn jaar deze week organiseren, omdat we het afstudeerjaar zijn. Het was een vermoeiende, maar erg leuke week waarin gespeeld werd in bandjes en orkesten, maar ook gezongen werd in koren. Het thema van de werkweek was ‘De Vrienden van ArtEZ Live!’ waarbij we dus het concept van ‘De Vrienden van Amstel Live’ nabootsten en dus de hele week muziek van Nederlandse bodem speelden. Deze week werd uiteindelijk afgesloten met een concert op de vrijdagavond. Dat weekend erna was ik om op te vegen, maar ik heb wel een leuke week gehad!

Na deze week mocht ik gelijk de eerst schoolweek weer naar het ziekenhuis. Dit keer niet voor de SLE, maar voor mijn buik. Ik heb al heel lang buikklachten die ontstaan zijn op ongeveer hetzelfde moment als de SLE. Er zijn al veel verschillende onderzoeken geweest, maar nergens kwam wat uit. Dit keer ging ik naar het ziekenhuis voor het allergiecentrum en dus om te kijken of ik ergens allergisch voor ben. Ook deze test was weer negatief (behalve voor hooikoorts, maar dat merkte ik al iedere zomer haha). De dokter noemde vervolgens het Prikkelbare Darm Syndroom. Dus een nieuwe diagnose. Aan de ene kant ben ik blij dat er nu een naam aan gegeven wordt, maar aan de andere kant is het iets waar niet snel wat aan gedaan kan worden met bijvoorbeeld een pilletje. De arts stelde voor om contact op te nemen met een diëtist en samen te kijken naar wat ik het beste kan doen. Dat heb ik gedaan en nu ben ik een aantal weken onderweg met het Fodmap-dieet. Dit gaat redelijk, maar het is wel een moeilijk dieet. Er mogen namelijk veel verschillende producten niet gegeten worden en sommige producten mogen alleen in kleine hoeveelheden. Dus nu heb ik elke keer de weegschaal erbij als ik iets wil eten en nog gaat het niet altijd helemaal goed. Maar ik moet nog even volhouden en zien wat het me kan brengen!

Daarnaast ben ik qua medicatie nu aanbeland bij het eindpunt van het plan dat vorig jaar gemaakt werd om de ziekte onder controle te krijgen. Ik zit nu op één tablet Plaquenil per dag! Eén! Daar waar ik ooit begon met 12 verschillende soorten tabletten op een dag, heb ik er nu gewoon één. Dit gaat tot nu toe erg goed. Ik merk weinig verschil met eerder, toen ik nog twee keer per dag Plaquenil nam. Ik hoop dat het zo doorgaat!

Over een week heb ik een week vakantie en ga ik een weekendje weg. Hier heb ik erg veel zin in! Even weg van alle drukte van school en een totaal andere omgeving om me heen. 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s