Einde schooljaar!

Vorige week heb ik de laatste praktische tentamens gedaan voor de afronding van het derde jaar van de opleiding docent muziek. Deze heb ik gelukkig allemaal gehaald! Er zijn nu nog een paar dingen die ik terug moet krijgen, dus of ik alles heb gehaald van dit jaar is nog even afwachten…

Ik had aan het begin van het vorige schooljaar niet kunnen denken dat ik nu hier op deze manier zou staan. Ik had het wel gehoopt, maar of het dan ook lukt, moet je nog maar zien. Aan het begin van het vorige schooljaar heb ik een plan gemaakt hoe ik de vakken die ik nog moest doen van het tweede jaar en de vakken van het derde jaar over 2 jaar kon verspreiden, zodat ik wat minder druk had en ik kon opbouwen in mijn belasting. Zo begon ik in september 2017 met 3 dagen school in de week, en dan maximaal 2 uur per dag. Dit werd langzamerhand steeds meer. Afgelopen jaar ging ik eigenlijk elke dag wel naar school. De ene dag duurde wat langer dan de andere dag, maar daar paste ik mijn verdere activiteiten in de week dan ook op aan. Had ik een lange schooldag, dan plande ik verder niks meer op die dag. Had ik maar een uurtje les, dan kon ik op die dag nog wel een afspraak plannen. Er waren zeker wel momenten dat het zwaar was en dat ik qua energie echt weer over mijn grenzen ben gegaan. Maar nu, aan het eind van het schooljaar, kan ik wel zeggen dat ik het gewoon allemaal gedaan heb!

Volgend jaar ga ik mijn 4e jaar in, wat het laatste jaar is van de opleiding. Ik hoop natuurlijk dat ik dat in één jaar red, maar dat zal de tijd uitwijzen. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu de eerste 3 jaar helemaal afgerond heb! (op die paar vakken na die ik nog terug moet krijgen haha).

Maar voor dat ik me daar mee bezig ga houden, ga ik eerst lekker vakantie vieren! Over een paar weken ga ik een weekje naar de camping ergens in Duitsland. Ik kijk er enorm naar uit. Gewoon even een paar dagen weg en niks ‘moeten’. Lekker rustig een boek lezen, of even zwemmen. Maar daarnaast ook de omgeving bekijken en dorpjes bezoeken. Ik heb er zin in!

Alvast een fijne vakantie!

(Ondertussen staat mijn eerste column al een aantal dagen online op Youth-R-Well! Ben je benieuwd wat er in het eerste column staat? Hier de link! https://youth-r-well.com/column-ilse/)https://youth-r-well.com/column-ilse/)

Advertentie

Een gedachte over “Einde schooljaar!

  1. Nou Ilse gefeliciteerd, je hebt die vakantie verdiend. En geniet ervan. En succes in het volgend schooljaar. We blijven je volgen.👍💐

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s