Youth-R-Well: stichting voor jongeren met reuma

Ik kreeg vorige week een mailtje van de stichting: Youth-R-Well. In die mail stond dat ze op zoek zijn naar iemand die regelmatig een stukje op hun site wil schrijven over eigen ervaringen met reuma. Er stond ook dat ze mijn site waren tegen gekomen en hier erg enthousiast over waren. Vervolgens kwam de vraag of dit mij wat leek!

Ik vond het best gaaf om dat mailtje te krijgen. Op de een of andere manier ben ik toch door een organisatie gevonden! Een organisatie die er ook voor staat om meer bekendheid te geven aan reuma en aan jongeren met reuma. En omdat lupus een vorm van ontstekingsreuma is en toch niet zo heel vaak voorkomt heb ik dan ook gezegd dat dit me erg leuk lijkt! En het is natuurlijk ook mooi te combineren met mijn eigen site šŸ˜‰

Even wat informatie over Youth-R-Well:

Youth-R-Well is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor jongeren van 16 tot 30 jaar met reuma. Het beeld wat mensen bij reuma hebben is toch al snel een oudere vrouw achter een rollator of een doorgewinterde bouwvakker met versleten knieƫn. Maar niets is minder waar. In Nederland krijgen tussen de 1000 en 3000 kinderen voor hun zestiende reuma! En ook bij jongvolwassenen komt reuma veel voor. De reuma openbaart zich bij jongeren vaak precies op het moment dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden voor de toekomst. Keuzes wat betreft studie en werk, maar ook keuzes in relaties en zelfstandig worden. Daarnaast moet reuma gecombineerd worden met een sociaal leven. Het wordt dan ook bij deze jongeren al vaak op jonge leeftijd pijnlijk duidelijk dat je met reuma soms veel minder kan dan je vrienden en vriendinnen. Daarnaast speelt onbegrip ook een grote rol. Aan de buitenkant is niet te zien hoeveel pijn je hebt en je wordt dan ook vaak raar aangekeken als je de lift neemt in plaats van de trap.

Youth-R-Well is een platform waar je (als jongere) in contact kan komen met andere jongeren met reuma, waar je informatie kan krijgen over reuma en alles wat daarbij kan komen kijken, ervaringsverhalen kunt lezen en informatie kunt krijgen over de events die georganiseerd worden door Youth-R-Well. Deze events zorgen ervoor dat de ontmoetingen tussen jongeren ook offline plaatsvinden. Jongeren kunnen hierbij ervaringen delen en van elkaar leren.

Youth-R-Well.com heeft het doel om meer bekendheid te creĆ«ren voor jongeren met reuma. Bekendheid bij jongeren zelf, zodat ze ergens terecht kunnen als ze vragen hebben, maar ook meer bekendheid bij de omgeving van de jongeren. Dit is van groot belang, want zonder begrip van de omgeving is het voor jongeren met reuma lastig om alles uit zichzelf te kunnen halen.

Ik ben benieuwd wat deze ervaring me gaat brengen! Ik heb er in ieder geval zin in!


Klik op het logo om naar de website van Youth-R-Well te gaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s