Projectjes

Iets waar ik heel veel energie uit haal en wat ik heel erg leuk vind om te doen is het bedenken van (kleine) projectjes voor in bijvoorbeeld de vakantie. Dan heb ik de tijd (en energie) om even echt met één ding bezig te gaan. Hieronder staan een aantal foto’s van dingen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt:

Ik wilde op mijn slaapkamer graag wat leuks op de muur, dus ben ik een paar dagen druk geweest met verf, karton, papier, lijm en plakstrips. Met een voorbeeld van internet kom ik toch snel een heel eind!

Het eerste halfjaar dat ik op mezelf woonde, had ik alleen een bank in mijn woonkamer. Ik wilde ook heel graag een stoel erbij, maar wat voor één dat wist ik niet zo goed. Ik ben daarom verschillende kringloopwinkels afgegaan en vond deze! Goed schuren, een nieuw likje verf erop, een paar leuke kussens en toen was hij klaar voor gebruik!

Omdat ik toch veel bezig ben met muziek, wou ik ook een keer wat maken wat met muziek te maken had. Ik kwam ergens een filmpje tegen waarbij een panfluit werd gemaakt en toen dacht ik: ‘Dat wil ik ook!’ Het was best een gedoe om de buizen allemaal op de juiste lengte te krijgen zodat er een toonladder ontstond, maar het lukte wel!

Vroeger, toen ik een jaar of 9 was, had ik een soort kralenplankje waarmee je met kralen armbandjes kon maken. Ik vond dit altijd heel erg leuk. Daarom ben ik vorig jaar wat op internet gaan zoeken. Ik kwam erachter dat dit er nog steeds was, maar dan ook wat meer geschikt voor volwassenen. Met honderden kleuren kraaltjes, met bijpassende sluitingen in allerlei maten en ingewikkelde patronen die je kunt namaken. Erg leuk om te doen 🙂

Vorig jaar heb ik mijn akoestische gitaar een opknapbeurt gegeven. Ik had de gitaar al jaren en vond dat het wel een keer tijd was voor wat anders! Het was wel een heel werkje aangezien ik de gitaar eerst erg goed moest schuren, vervolgens alles erop moest tekenen, dat daarna moest overtrekken met een soldeerbout (een brandpen was misschien makkelijker geweest, maar dit had ik niet) en tot slot moest de gitaar nog een aantal keer gelakt worden. Maar ik ben wel erg blij met het resultaat en vond het ook heel leuk om te doen 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s