Bijna kerstvakantie!

Het valt me op dat ik als student echt leef van vakantie naar vakantie. De laatste weken van het jaar zijn namelijk best druk en ik heb veel te doen voor mijn studie, dus ik ben blij als ik er even een dagje niet aan hoef te denken straks (wat vaak ook nog wel lastig is).

Nog een paar dagen en dan is het kerstvakantie! Ik vind de kerstvakantie vaak één van de leukere vakanties aangezien de sfeer die dan overal hangt mij gewoon blij maakt. De vele kerstlampjes, de kerstmarkten, de warme truien, de kerstmuziek, de warme chocolademelk. Ik hou ervan. In de kerstvakantie heb ik nog niet heel veel plannen. Ik ga een keer een dagje naar Madurodam, ik ga op visite bij vrienden/familie en natuurlijk gewoon kerst en oud-en-nieuw vieren.

De weken voor de vakantie zijn nu dus wel erg druk. Ik moest twee weken terug de eerste fase van mijn onderzoek/scriptie inleveren en vorige week moest ik dit presenteren in een pitch. Gelukkig heb ik dit allebei gehaald en kan ik verder met mijn onderzoek. Daarnaast liep ik afgelopen tijd ook twee dagen in de week stage op mijn oude middelbare school. Nog een paar keer en dan is deze stage ook weer voorbij, wat ik toch best wel jammer vind. Afgelopen weken waren erg leuk en we hebben lekker samen kerstmuziek gemaakt en geluisterd.

Qua gezondheid is het nu de tijd van het jaar dat ik weer wat meer kwaaltjes krijg. Zo heb ik wat meer last van mijn handen en ook regelmatig een vermoeidheidsaanval. Maar zolang het daarbij blijft en dus niet erger wordt, vind ik het goed. Met het Fod-Map dieet ben ik ook nog steeds bezig. Ik zit nu in de tweede fase waarin ik telkens een categorie suikers moet testen. Er zijn al wel wat categorieën waar mijn lichaam op reageerde, dus waar ik erg last van kreeg. Nu moet ik deze fase afmaken en dan gaan we daarna kijken hoe we een goed eetpatroon voor mij kunnen maken en welke producten ik hierbij beter kan gaan vermijden.

De SLE is gelukkig nog steeds rustig, dus dat is erg fijn. Ik zit nog steeds op één keer Plaquenil per dag en daarnaast wat vitamine D-pilletjes omdat het nu weer de koude wintermaanden zijn. Over een paar maanden mag ik weer op controle in het UMC Utrecht. Dan is het gewoon al weer een jaar geleden dat ik daar voor het laatste ben geweest. De tijd gaat toch best wel snel! Ik hoop dat het goed blijft gaan en dat ik dit jaar zonder al te veel gezondheidsproblemen kan afmaken.

Maar eerst de feestdagen en het nieuwe jaar vieren!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe en ook een gelukkig nieuwjaar!

afbeelding van: https://nl.freepik.com
Advertentie

Een gedachte over “Bijna kerstvakantie!

  1. Nou Ilse , geniet er goed van want als ik dit allemaal lees dan was het een druk jaar. Fijne feestdagen en een hopelijk pijn vrije 2020

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s