Natuurgeneeskunde

Een aantal maanden voor de diagnose ben ik voor het eerst bij een natuurgeneeskundige geweest. Ik wist op dat moment niet meer wat ik moest omdat ik in het reguliere circuit niet verder kwam terwijl ik wel enorm veel klachten had. Bij de natuurgeneeskundige had ik voor het eerst het gevoel dat iemand mijn klachten echt serieus nam. Ze kon bepaalde frequenties in mijn lichaam uitmeten en zag dat alles totaal uit balans was. Zij kon wel begrijpen dat ik me niet lekker voelde. Dat deed me op dat moment even heel goed, omdat ik in het reguliere circuit dat begrip niet kreeg.

Ik ben daarna een aantal keer bij haar geweest, maar toen de diagnose Lupus werd gesteld, gebeurde er zoveel in het reguliere circuit dat ik de natuurgeneeskundige even had stopgezet. Maar wel met het idee om daar nog weer terug te komen als het in het reguliere circuit weer wat rustiger was. Dit omdat ik het idee had dat het wel echt wat goeds deed met mijn lichaam. De natuurgeneeskundige werkt onder andere met bioresonantie* en ik verbaasde me er elke keer over hoe de cijfers die daar uit kwamen elke week weer wat minder ‘verkeerd’ waren.

Eind november van het afgelopen jaar kreeg ik weer buikgriep. Het nadeel van ziek worden terwijl je chronisch ziek bent, is dat het veel langer duurt voor je weer beter bent. Ik was 3 weken onder de pannen. Vanaf het begin van dat ik ziek was, kreeg ik last van slaapproblemen. Of ik kwam helemaal niet in slaap, of ik viel in slaap en werd 3 uur later wakker en kon op dat moment niet meer slapen. Elke nacht opnieuw was het een regelrechte ramp. Ik probeerde van alles: elektronica aan de kant, een warm bad voor het slapen, lavendelolie, even een stukje lezen, rustgevende muziek en nog veel meer, maar niks werkte. Ik was er op een bepaald moment zo klaar mee, dat ik hulp van de huisarts inschakelde. Ik kreeg van haar verschillende keren slaapmedicatie mee, maar ook dit werkte niet. Toen ik echt op een punt kwam waarbij ik niet meer wist wat ik moest doen, werd ik door mijn nicht herinnerd aan de natuurgeneeskundige. Ik heb de natuurgeneeskundige toen gelijk een berichtje gestuurd of ik op korte termijn langs kon komen. Gelukkig reageerde ze snel en kon ik die week nog komen.

Later die week had ik dus een afspraak bij haar. Toen ik er zat, pakte ze er een aantal formulieren bij. Ze had al een aantal dingen getest en daarbij kon ze zien dat de aanmaak van melatonine (slaaphormoon) op 0% stond. (Hoe ze dat van tevoren kan doormeten, weet ik ook niet helemaal haha). Maar ze snapte dus wel dat ik niet kon slapen! Ze gaf aan dat het waarschijnlijk door de medicatie kwam dat het slaaphormoon uit balans was geraakt, maar dat ook andere factoren zoals stress en ziekte hier een rol in gespeeld kunnen hebben. Om de aanmaak van melatonine weer op gang te brengen, volgde een bepaalde sessie. Ik heb zelf niet zoveel met dat soort sessies, omdat ik niet zo goed snap wat er gebeurd (ben ik misschien wat te nuchter voor), maar ik had al zoveel geprobeerd. Ik moest gewoon weer keer goed slapen en daar deed ik alles voor. In de twee weken na die sessie heb ik ruim de helft van de nachten doorgeslapen! Al een hele verbetering. Na twee weken ging ik weer naar haar terug en deed ze de sessie nog een keer. Sinds die sessie slaap ik bijna elke nacht weer helemaal door en wordt ik ook een stuk fijner wakker.

Ik weet niet hoe de natuurgeneeskunde precies werkt, maar ik weet wel dat ik door de natuurgeneeskunde weer slaap, en dat vind ik heel erg fijn!

*Bioresonantie:
Bioresonantie is een alternatieve geneeswijze die uitgaat van dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trillingsfrequentie verstoort zijn. Met bioresonantie kan de schadelijke trilling opgespoord worden, maar ook worden hersteld. Bij deze therapie staan je voeten op een soort ijzeren plaat en houd je in beide handen een ijzeren staaf vast. Je voelt er verder helemaal niks van.

Advertentie

Een gedachte over “Natuurgeneeskunde

  1. Wat fijn Ilse dat je door die natuurkundige weer kunt slapen. En wat maakt het dan uit dat je niet snapt hoe het werkt, het belangrijkste is dat het jou helpt! Sterkte ermee. Hartelijke groeten van Riet Vermeulen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s